Medewerker Veilig Thuis advies- en meldteam
Veilig Thuis Noord-Holland Noord Alkmaar
Wat is vereist?
- Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogisch Hulpverlening
- SKJ-geregistreerd of bereidheid om samen te kijken wat er nodig is om dit te bereiken
- Minimaal 3 tot 4 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie
- Specifieke kennis van geweld in afhankelijkheidsrelaties, kinder- en oudermishandeling en huiselijk geweld
- Goed kunnen omgaan met weerstand en in staat mensen te bewegen richting herstel en veiligheid
- Bereidheid tot circa 18 dagen telefonische bereikbaarheidsdiensten buiten kantoortijden per jaar
Wat krijg je?
- €3.167 - €5.009 bruto p/m (schaal 9 of 10 conform CAO SGO)
- Toeslag en extra verlofuren ter compensatie van telefonische bereikbaarheidsdiensten
- 28 tot 36-urige werkweek
- Bijna 5,5 weken verlof op jaarbasis
- Een goede inwerkperiode, ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
- Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris
- Reiskosten- en thuiswerkvergoeding en een goede pensioenregeling
- Mogelijkheid om hybride te werken
Wat doe je?
- 5% Training en ontwikkeling
- 10% Casuïstiek en multidisciplinair overleg
- 55% Advies geven aan inwoners, professionals en andere betrokken partijen m.b.t. onveilige (thuis)situaties en meldingen
- 20% Meldingen aannemen
- 10% Meldingen screenen en routeren
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Stel direct een vraag
Marvin Musch
Vacature
Als medewerker Veilig Thuis advies- en meldteam speel je een cruciale rol in het doorbreken van de cirkel van geweld in (thuis)situaties. Je bent telefonisch het eerste aanspreekpunt voor zowel inwoners als professionals die te maken hebben met vermoedens van huiselijk geweld en (kinder)mishandeling. Je werk bestaat uit advies geven, het aannemen van meldingen en het screenen en beoordelen van de veiligheid in (thuis)situaties. Deze situaties variëren van partnergeweld tot kindermishandeling, complexe scheidingen, ouderenmishandeling en/of seksueel geweld.
In jouw functie geef je telefonisch en via de chat adviezen aan inwoners en professionals. Je biedt hierbij ondersteuning in het geval van onveilige situaties. Ook voer je gesprekken met personen die zonder afspraak bij Veilig Thuis binnenlopen voor advies of het melden van zorgen. Je bent in staat om de urgentie van een melding in te schatten en draagt deze over aan het juiste regioteam of flexteam.
Daarnaast zorg je voor het zo concreet en volledig mogelijk aannemen van meldingen. Je let hierbij op de huidige zorgen en signalen van onveiligheid en geweld. Samen met de melder stel je een meldingstekst op, die zo actueel en concreet mogelijk de zorgen weergeeft. Zodoende zorg je ervoor dat iedere melding voorzien wordt van een passende urgentie en bij het juiste team wordt belegd.
Samen met +/- 9 betrokken collega’s vorm je het advies- en meldteam. Verder werk je nauw samen met gedragswetenschappers, vertrouwensartsen en expertiseteams om een zo goed mogelijk en passend advies te geven of meldingen aan te nemen.
Als je sterk bent in contact maken via de telefoon, je het een uitdaging vindt om in korte tijd een passend advies te geven en je kunt omgaan met de onzekerheid over hoe (thuis)situaties uiteindelijk aflopen, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag voer je gevarieerde en constructieve gesprekken met zowel inwoners als professionals en draag je actief bij aan het verbeteren van de veiligheid binnen (thuis)situaties.
Op een mindere werkdag kom je soms misverstanden en teleurstellingen tegen en streef je ernaar dit op te lossen en inwoners en professionals een passend advies te geven.
- 07:00
- 08:00
- 09:00
- 10:00
- 11:00
- 12:00
- 13:00
- 14:00
- 15:00
- 16:00
- 17:00
- 18:00
-
- Lunch
- Meldingen aannemen
- Contact met hulpverlener
- Multidisciplinair overleg
- Dagstart
- Contact met vertrouwensarts
- Overleg met collega
- Via telefoon en chat advies geven
- Voorbeeld*
-
- Vrije dag
-
- Lunch
- Gesprek met melder op locatie
- Via telefoon en chat advies geven
- Via telefoon en chat advies geven
- Dagstart
- Meldingen aannemen
- Teamoverleg
-
- Lunch
- Dagstart
- Meldingen uitwerken
- Contact met hulpverlener
- Inspiratiesessie
- Via telefoon en chat advies geven
- Meldingen aannemen
-
- Multidisciplinair overleg
- Lunch
- Dagstart
- Training volgen
- Via telefoon en chat advies geven
- Contact met ketenpartner
- Meldingen screenen en routeren
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Elke medewerker bij Veilig Thuis volgt een leerlijn met vele interessante modules over kindermishandeling, ouderenmishandeling, partnergeweld, gespreksvoering met volwassenen en kinderen. Ook zijn er modules gericht op expertises, zoals eergerelateerd geweld, seksueel geweld, mensenhandel en complexe echtscheidingen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om je ontwikkelpad zelf vorm te geven.
Werken bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord
Veilig Thuis Noord-Holland Noord is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in Noord-Holland Noord. De organisatie is er voor alle inwoners van jong tot oud en voor professionals die te maken hebben met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Iedereen kan advies vragen of een melding doen. Of iemand zelf hulp zoekt, slachtoffer is of zelf geweld gebruikt: Veilig Thuis wil graag samen de veiligheid herstellen en waarborgen.
De regio Noord-Holland Noord bestaat uit: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en Uitgeest.
- Regio Noord-Holland Noord
- Hoofdkantoor in Alkmaar
- 96 medewerkers
- 90% / 10%
- Gem. leeftijd 38 jaar
- Mogelijkheid tot hybride werken